Bu Hafta Yükseliş Beklenen 15 Hisse Senedi

En güncel Kripto Para, Borsa, Döviz, Hisse, Yabancı Hisse, son piyasa durumlarını, haberleri ve analizleri Economicon'da takip edin

hisse-haberleri.png

a008f68a-ce10-445c-9a04-cc6ee3f03f0f.jpg

Yatırım Finansman

BIST 100

Cuma gününü zayıf kapatan ABD piyasalarında vadeli kontratlar haftaya sert düşüşle başladı. Fed etkileri sürerken, Yuan’daki sert değer kaybı satış baskısının Asya piyasalarında devam etmesine neden olmakta. Küresel risk iştahı zayıf. ABD’de tahvil faizleri şimdilik sakin fakat rekor düzeylerde kalmaya devam ediyor. Bu çerçevede içeride de açılış zayıf kalabilir. Teknik olarak BİST100 endeksinde 3320 ve 3390 yükselişte direnç olarak öne çıkarken, geri çekilmede ise 3255 ilk destek olarak takip edilebilir. Haftalık hisse önerilerimiz: MGROS, ODAS, KARSN, VESBE Dirençler 3320 3390 3450 Destekler 3255 3220 3150

Haftalık Hisse Önerileri

 

Gedik Yatırım

Her hafta başında düzenli olarak yayınladığımız Haftalık Bülten’lerde «Teknik Takibimizde Olan Hisseler»i paylaşmaktayız.

Bu kapsamda yapılan hisse seçiminde teknik dinamikler baz alınmakta olup, belirtilen işlem koşullarının gerçekleşmesi durumunda ilgili hisselerin haftalık bazda BİST 100’e kıyasla haftalık getirilerinin daha yüksek olacağı öngörülmektedir. Teknik takibimizde olan hisseler için uygun alım aralıkları, hedef fiyat ve zarar kes seviyeleri tamamen teknik analiz dinamikleri göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Piyasa koşullarındaki genel değişimlerin bu hisseleri de BETA’ları oranınca etkilemesi beklenebilir.

İntegral Yatırım

Haftalık Piyasa Stratejisi

Küresel piyasalar Fed toplantısı sonrası satıcılı seyrini hızlandırdı. Piyasalarda stres düzeyinin yüksel olmaya devam ettiğini izliyoruz. Bu hafta Dow Jones %4 kayıpla haftayı bitirirken, S&P %4.6 ve Nasdaq %5 satıcılı seyirle haftayı tamamladı. Alman DAX endeksi %3.5 kayıpla haftayı kapattı. Borsa İstanbul ise %2.8 aşağıda haftayı sonlandırmış oldu. Sektörel bazlı hareketlerin ön planda olduğu bir haftayı geride bıraktığımızı söylemek mümkün. Bankacılık endeksi geçtiğimiz hafta %13 gerilerken, %9.3 ile bunu finansal kiralama ve faktöring sektörü takip etti. Bankalarda henüz bir denge oluşömuş değil. Aynı zamanda ay sonu olması nedeniyle VIOP pozisyonlarında teminatların karşılanması için son dönemeç. Enerji endeksi haftanın en çok kazandıranı olurken bunu gıda, perakende, kimya, madencilik, kağıt, tekstil ve turizm sektörleri izledi. 3. Çeyrek bilanço beklentilerinin hisse ve sektörel bazlı hareketleri beraberinde getirdiğini düşünüyoruz. Bu hafta da gıda, enerji, gübre, madencilik ve tekstil tarafında pozitif ayrışmalar sürebilir.

Küreselde Dolar baskısı!

Küresel piyasalarda güçlü bir dolar baskısı olduğu hemen hemen her yerde hissediliyor. EURUSD paritesi önemli eşik seviyesini aşağı yönde kırdı ve düşen kanal bant desteği olan 0.9550 seviyesine doğru ilerliyor. Yine aynı tabloyu GBPUSD’de de görebiliriz. Sterlin Dolar karşısında 2000’li yıllardan bu yana en düşük seviyeyi test ediyor. GBPUSD düşen kanal trendini aşağı yönde kırdı. Paritede yukarı yönde cılız da olsa tepkilere ihtiyaç var. Bu sağlanamaması halinde 1.05 seviyesine doğru geri çekilme izlenebilir. Hem EURUSD hem de GBPUSD’de de yaşanabilecek yukarı yönlü tepkilerin tepki mahiyetinde kalmasını ve yükselişlerin satış baskısında kalması beklentimizi koruyoruz.
Ons altın oldukça dikkat çekici bir bölgede hareket ediyor. Ons altında 2019 yılından bu yana devam eden yatay kanal bandı 1680 seviyesinin altına geçilerek kırılmış oldu. Bu değerli metal için sarı alarmdı. Şimdilerde ise 50 aylık ortalama olan 1641 seviyesi test edilmeye başlandı. Birkaç günlük kapanışların 1641 seviyesinin altında gerçekleşmesi durumunda ons altın için uzun soluklu bir düşüş eğiliminin başlayabileceğimizden bahsetmek mümkün olacak. 1641 seviyesinin altı boş ve 1550 seviyesine kadar karanlık. Fed’in şahin tutumu küresel piyasalarda güçlü dolar temasını güçlendirdi ve dolar endeksi 112 seviyesine çıkarak gelişen ve gelişmekte olan ülke para birimlerini baskıladı. Bu hafta Çarşamba günü konuşma yapacak Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları takip edilecek. Dolar endeksinde yaşanabilecek geri çekilmen para birimleri ve emtialardaki baskının zayıflamasına zemin hazırlayabilir. Fed toplantısından çıkan görüşleri sindirilmesi sonrası zayıfta olsa dolar endeksinde bir miktar geri çekilme olmasını ve küresel piyasalarda hafif tepkili hareketlerin izlenebileceğini düşünmekteyiz.

Borsa endeksi hareketli ortalamasıyla flört ediyor!

Borsa İstanbul teknik olarak 22 günlük ortalamasının etrafında adeta ortalamasıyla flört ediyor. Şimdilik 22 günlük ortalaması olan 3300 üzerinde günlük kapanış yapmakta başarılı olamadı. Bu seviyede bir süredir bekliyor. Bu bekleyişin çok uzun sürmesi halinde endekste beklediğimiz güç kazanımı yerini aşağı doğru salınıma bırakabilir. Çok beklemeden günlük ortalamasını yukarı yönde geçmesi ve bu seviye üzerine yerleşmesi şart. Böyle bir durumda endeksin yeniden 3500’ler doğru momentum kazanabileceğinden bahsedebiliriz. Bunun aksi durumunda endeks güç kazanmakta zorlanabilir ve 3200 seviyesine doğru gerileyebilir. Şimdilik teknik göstergeler güçlü ve 22 günlük ortalaması üzerinde tutunmayı destekler nitelikte. Ancak 3300 altında birkaç gün daha kalmakta ısrarcı olması halinde bu seviye üzerinde beklediğimiz güçlenme gerçekleşemeyebilir.

Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın

Yorum Yaz

Bu habere yorum yapabilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.

Diğer Haberler